NFT Digitale kunst die verandert met Bitcoin Prijsvolatiliteit Verkocht voor Record $101.000

Matt Kane’s „Right Place & Right Time,“ een non-fungible token (NFT) digitaal kunstwerk dat elke dag verandert met de bitcoin prijs volatiliteit, beweert de kunstenaar, is verkocht voor een record 262 ether of $101.100 op blockchain platform Async Art..

Volgens een beschrijving van het kunstwerk op de website van Async Art wordt elke dag zelfstandig een nieuwe compositie voor de meester gegenereerd op basis van de volatiliteit van BTC en de prijsactie van de afgelopen 24 uur.

Het werk is samengesteld uit wat het platform „lagen“ noemt. Kane’s werk heeft er 24. De prijs van elk uur regelt programmatisch de rotatie, de schaal en de positie van een correlerende laag, zegt het. Kijkers kunnen de prijsvolatiliteit van de dag vermoeden door het kunstwerk te bekijken. Het lijkt er echter op dat de kunstenaar zelf enige invloed kan hebben op de variaties.

„Het is vernederend. Ik ben het meest opgewonden dat ik heb geholpen om de prijsniveaus te openen voor andere digitale kunstenaars om hun werk serieus te laten nemen en te beginnen met het verdienen van de kost van de kunstverkoop,“ zei de in Chicago geboren Kane, in een verklaring die werd gedeeld met Bitcoin Billionaire.

„Totdat we de herkomst en de schaarste op de blokketen konden bewijzen, was de manier waarop we digitale kunst verkochten prehistorisch in vergelijking“, voegde de kunstenaar toe, die de code schreef, die de dagelijkse beeldveranderingen genereert.

Token Angels, een crypto-gerichte engel-investeerder, en kunstverzamelaar, kochten het stuk van Kane. De komende 10 jaar zullen er variaties op het kunstwerk worden geslagen en de kunstenaar zal periodiek een NFT digitale kunst op de markt brengen om een belangrijke dag in het leven van Bitcoin te vertegenwoordigen. Deze NFT zal ook de penningmeester het recht geven om een fysieke afdruk aan te schaffen.

„Als een knipoog naar Bitcoins 21 miljoen vaste voorraad, ontvangt de verzamelaar 21% van de omzet van de individuele NFT- en printverkopen en er zullen slechts 210 NFT’s worden geslagen“, aldus Matt Kane. Het artistieke experiment zal lopen als een creatieve tegenhanger van Bitcoin, met behulp van gevisualiseerde volatiliteit om de kunstenaar te helpen bij het winnen van 210 NFT’s, legde hij uit, en voegde eraan toe:

Ik zal onderzoeken tot wat een gedecentraliseerd kunstwerk kan uitgroeien, aangezien proof-of-work in de loop van de tijd steeds meer uitdagingen met zich meebrengt. Maar net als bij Bitcoin zal het verstrijken van de tijd nodig zijn om het grotere meesterwerk dat aan het werk is te observeren.

Async Art zegt dat meer dan 2,3 miljoen dollar is veranderd handen op het platform sinds de lancering in februari 2020. De verkoop van kunstenaars heeft meer dan $400.000 bedragen, zegt het.

Gebouwd op de Ethereum blokketen, is het platform gespecialiseerd in iets wat programmeerbare kunst wordt genoemd – „digitale schilderijen opgesplitst in ‚lagen‘, die je gebruikt om het totale beeld te beïnvloeden“.

Meer dan $109 miljoen aan NFT’s is verkocht over de hele wereld sinds die verkoop een paar jaar geleden begon, volgens gegevens van nonfungible.com. Dat is van 4,82 miljoen stuks verkocht voor een gemiddelde prijs van 22,65 dollar.