Bitcoin Whale: Massive Short på $ 100 miljoner USD

En Bitcoin-valinvesterare har kortslutit 100 miljoner USD i Bitcoin efter marknadsvolatiliteten under veckan.

En stor investerare, eller Crypto Engine whale, har precis sålt över $ 100 miljoner USD, enligt valspårare och analytikeranvändare. Den aggressiva kortslutningen kommer efter en större försäljning under veckan, vilket indikerar en möjlig stark region för försäljning till det aktuella priset för Bitcoin.

Enligt Twitter-analytikern CL sålde valen nästan 100 miljoner dollar i Bitcoin på Bybit. Som analytikern uttryckte det kan investeraren „uppslukas“ och orsaka en pressning på marknaden eller så kan det leda till att pressen säljs på Bitcoin på marknaden:

Är Bitcoin ett främsta försäljningsställe?

Bitcoins prisspårning i kortfristig handel är fortfarande osäker med tanke på den starka volatiliteten för närvarande. Detta innebär att priset kan stiga, vilket innebär att försäljning skulle vara dåligt rekommenderat eller att det skulle vara på väg att nå en motståndsnivå och eventuellt justera med en liten nedgång, vilket skulle göra detta till en bra tid att sälja.

Vid cirka 16 000 USD finns det en betydande likviditet som är idealisk för försäljning, men det finns en något stabil efterfrågan på köparen, vilket gör innehavet värdefullt.

Bitcoinvalar gör insättningar: Dags att vara försiktig?

Trots stora försäljningar har andra ledande börser sett stora insättningar under den senaste dagen. Enligt uppgifter som sammanställts av CryptoQuant såg USA-baserade börs Gemini en insättning på 9 000 BTC – vilket gör valaktiviteter som kommer in. Transaktioner genom Gemini är inte förvånande, med tanke på att stora investerare ofta använder plattformar med starka regler och säkerhetsmekanismer med tanke på deras massiva insättningar .

Medan Bitcoinvalar köper stora mängder kryptovaluta finns det en omedelbart hausseartad anteckning. Det finns dock en risk att det kommer att bli en större försäljning om priset pressas upp. Som valutahandlare kommenterade, „var försiktig“ med avseende på alla FOMO som kan komma i spel med marknadsrörelser när Bitcoinhvalar köper eller säljer.