Bitcoin Buy: MicroStrategy Voegt $650 miljoen dollar toe aan haar HODLings

Institutionele firma MicroStrategy heeft maar liefst 650 miljoen dollar aan Bitcoin toegevoegd aan haar toch al aanzienlijke holdings.

MicroStrategy profiteerde van de lichte dip in de Bitcoin-prijs en kocht miljoenen dollars aan Bitcoin om de toch al flinke holdings aan te vullen.

Met de aankoop van bijna 30 BTC (29.646 BTC om precies te zijn) voor ongeveer $650 miljoen USD, is het inlichtingenbedrijf nu de vijfde grootste eigenaar van Bitcoin.

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, tweet het nieuws, net na de dip in de prijs. Volgens de CEO heeft het bedrijf Bitcoin gekocht voor een gemiddelde prijs van iets minder dan $16.000 USD per token sinds het begon met het verzamelen van de cryptocurrency.

MicroStrategy heeft 29.646 bitmunten extra gekocht voor 650 miljoen dollar tegen een gemiddelde prijs van 21.925 dollar per #bitcoin en nu #hodl een totaal van 70.470 bitmunten gekocht voor 1,125 miljard dollar tegen een gemiddelde prijs van 15.964 dollar per bitcoin.

MicroStrategy HODL’s meer BTC dan de Amerikaanse overheid

Naar verluidt is de regering van de Verenigde Staten eigenaar van 69.420 BTC. Met de nieuwe toevoeging aan MicroStrategy-holdings neemt het bedrijf een plaats in voor de Amerikaanse overheid. Als vijfde grootste bekende individuele houder van Bitcoin draagt dit verder bij aan de invloed die de walvis op de markt zou kunnen hebben.

MicroStrategy’s eerste Bitcoin buy-in was in augustus met een aanzienlijk deel van 21.000 BTC, wat op dat moment een bedrag van $250 miljoen opleverde. Dit kwam als een aankoop om zich in te dekken tegen de dollarinflatie en maakte van de Bitcoin en cryptocurrency de veilige haven tegen eventuele economische problemen.

Begin deze maand had MicroStrategy zijn plannen aangekondigd om meer Bitcoin te kopen. Door $400 miljoen aan schuldbewijzen te verkopen om geld op te halen voor de cryptokringen, had het bedrijf $150 miljoen meer verdiend dan de bedoeling was en zette het alles in de richting van Bitcoin met deze laatste aankoop.

Bitcoin-prijsbeweging

Bitcoin zit nu op $23.045 USD, wat slechts een lichte daling is in de dagelijkse handelsvolumes met 3.12%. In de afgelopen week is de cryptocurrency echter bijna 20% gestegen van $19 079,84 USD naar een piek van meer dan $24,000 USD voordat het terugviel naar iets meer dan $23,000 USD.