Stel uw alarmen in: De meeste Bitcoin wordt nu tijdens deze uren verhandeld.

De start van de handel in New York lijkt veel meer invloed te hebben op de Bitcoin-volatiliteit dan andere aandelenmarkten.

Bitcoin (BTC) handelaars veranderen hun gewoontes in 2020 – maar de volatiliteit wordt nog steeds gedomineerd door de start van de New Yorkse beurshandel.

Volgens de gegevens die momenteel circuleren op de sociale media, is de volatiliteit voor de grootste cryptokapitalisatie door marktkapitalisatie sterk gecorreleerd met de opening van de markten in de Verenigde Staten.

Amerikaanse aandelenmarkten pieken in de BTC-volatiliteit

In vergelijking daarmee hebben de openingen van de Londense en Aziatische beurzen aanzienlijk minder invloed op de volatiliteit van Bitcoin.

Kunnen we de $BTC handel tijdens Azië + Euro uren gewoon stoppen,“ grote handelaar Hsaka quipped, het uploaden van de bevindingen, die betrekking hebben op de vorige paar dagen op de Amerikaanse beurs Coinbase.

Verdere gegevens van on-chain analist Skew bevestigen de trend. Op dit moment is UTC rond 16.00 uur de meest intense tijd van de dag voor de Bitcoin-handel.

Opnieuw met behulp van Coinbase, in aanvulling op Binance, vindt Skew dat de midweek ook intenser is dan het begin of het einde van de werkweek. Weekenden zijn, zoals vaak wordt opgemerkt, nog stiller.

Zo zag Coinbase in de afgelopen 30 dagen gemiddeld 6,5 miljoen dollar in volume tussen 15.00 en 16.00 uur UTC. Het stilste uur, 9 uur, zag slechts $2 miljoen.

Die tijden komen overeen met ongeveer 12 uur ’s middags EST, oftewel 2,5 uur na de officiële opening van de markten in NY.

Het veranderende gezicht van de Bitcoin-handel

De gegevens kunnen veranderende tendensen onder Bitcoin-handelaren aan het licht hebben gebracht, mogelijk als gevolg van de toenemende prevalentie van instellingen binnen de markt.

Vorig jaar rapporteerde Cointelegraph over onderzoek dat aangaf dat op dat moment de meest actieve handelstijd in termen van volume 1 uur UTC was.

Uitgaande van een gemiddelde van 2017-2019, suggereerde het onderzoek dat de Aziatische handelaars op dat moment een merkbare impact hadden.

Sindsdien heeft de samenstelling van de Bitcoin-handelarenarena een metamorfose ondergaan, waarbij grotere spelers en meer kapitaal binnenkomen. Zoals recentelijk door Cointelegraph werd gedekt, blijven de Bitcoin-derivatenmarkten ook in 2020 volume- en open renterecords vestigen.

Related Post

Brave (BAT) verließ die Suchleiste mit Links zu Krypto-Firmen

Brave (BAT) verließ die Suchleiste mit Links zu Krypto-Firmen, CEO entschuldigt sich Brave, der Browser für kryptographische Belohnungen, der vor kurzem zu Japans Top-Internetanwendung wurde, wurde am Wochenende mit rotem

La montée en flèche de Bitcoin au-delà de 10000 $ porte le nombre d’adresses de millionnaires à 18000

La récente augmentation du prix de Bitcoin au-dessus de la barre des 10000 dollars a aidé le nombre d’adresses de millionnaires Bitcoin Evolution celles contenant au moins 1 million de

Warum sich die Kyber-Netzwerk-Token trotz der Coronavirus-Rezession auf 100 Mio. USD verdreifacht haben

Kyber ist möglicherweise das heißeste Token-Projekt von Great Lockdown. Laut dem Analyseunternehmen Flipside Crypto ist das Kyber-Netzwerk eines der am schnellsten wachsenden Token-Projekte während der von Coronaviren ausgelösten Rezession (in